Número de telèfon

624 71 87 67

Correu electrònic

saharahorta@yahoo.es

Horari

Dill - Div: 9h a 19h

Des de Sàhara Horta treballem per difondre la situació d’injustícia social, econòmica y política que pateix el Sàhara Occidental i donem suport a totes les accions d’aquest poble per tal d’obtenir una sortida justa al procés de descolonització.

En els campaments de refugiats portem a terme projectes de col·laboració i cooperació en coordinació amb les organitzacions del poble sahrauí, que tenen com objectiu aconseguir disminuir la seva dependència de les ajudes internacionals.

El 2015 es va posar en marxa el projecte de creació de cooperatives amb ovelles, que proporciona a les víctimes de les mines i a les seves famílies unes quantes ovelles per tal de constituir una economia familiar i contribuir a desenvolupar la integració social dels afectats per les mines.

L’any 2018, s’ha iniciat un projecte de col·laboració amb el Departament d’anestesiologia, reanimació i tractament del dolor de l’Hospital Universitari Dexeus mitjançant el qual metges procedents dels campaments de refugiats del Sàhara s’han format en les competències bàsiques de l’especialitat d’anestesiologia.

Col·laborem en el projecte de Vacances en Pau, a través del qual mig miler d’infants sahrauís passen els mesos de juliol i agost amb famílies de Catalunya.

Participem en la divulgació dels viatges que s’organitzen des de Catalunya per conèixer els campaments de refugiats, fer el seguiments dels diferents projectes de cooperació i visitar els infants que han passat l’estiu a casa nostra i conèixer les seves famílies.

Preparem noves iniciatives per millorar el dia a dia dels refugiats i donar-lis mitjans de superació: col·laborar amb escoles d’educació especial, acollir adults que necessiten tractament hospitalari, ……..