Número de telèfon

624 71 87 67

Correu electrònic

saharahorta@yahoo.es

Horari

Dill - Div: 9h a 19h

Vols acollir un infant sahrauí?

El programa de Vacances en Pau és un dels projectes més emblemàtics que du a terme l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de Catalunya, i que té com a eix central l’acollida d’infants sahrauís, de 8 a 12 anys, per part de famílies de Catalunya.

L’acollida és un acte de solidaritat amb aquests infants i amb aquest poble, que a més a més implica la sensibilització de la població civil i política de Catalunya amb el conflicte del Sàhara Occidental. Conflicte que provoca que una part del poble sahrauí malvisqui en els campaments de refugiats, a l’inhòspit desert algerià. D’aquests campaments de refugiats és d’on venen els infants acollits dins el programa Vacances en Pau.

Durant els mesos de juliol i agost els infants deixen enrere totes les mancances en les que ells i les seves famílies conviuen des de fa molts anys en els campaments de refugiats i venen amb tota la il·lusió de poder-los passar amb les seves famílies d’acollida. Durant aquest temps, passaran revisions mèdiques per poder diagnosticar i, si cal, tractar diferents aspectes sanitaris per poder millorar el seu estat de salut i evitar malalties greus. A més, coneixeran una altra cultura, es divertiran, i el que és més important, es crearà un vincle amb la seva família d’acollida que durarà per sempre.